Al·lèrgies a l'estiu

Dimarts, 16 Juliol 2019 10:37 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 419 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb la calor i la humitat d'aquests dies moltes plantes i insectes es troben en el seu apogeu, produint pol·len i picant a persones i animals tant de dia com de nit. Això pot ser un gran problema, no solament per les malalties que poden transmetre aquests insectes, sinó també per possibles reaccions al·lèrgiques. 

 

El verí i la saliva d'insectes pot produir inflor i picor en la zona de la picada, que encara que si bé són efectes molestos de per si mateix, poden arribar a produir reaccions perilloses en els nostres animals, incloent asfíxia per inflamació de glotis i vies aèries. A més, no hem d'oblidar que igual que les persones, les nostres mascotes també poden patir al·lèrgies als insectes, per la qual cosa els seus efectes seran encara més exagerats i perillosos. Un cas especial, alhora que relativament comú, és la dermatitis al·lèrgica per picada de puça, o DAPP, que produeix tanta picor que els animals poden arribara a causar-se vertaderes destrosses intentant “alleujar-se” mitjançant rascats o mossegades.

 

Però no solament existeixen les al·lèrgies als insectes, sinó que també podem veure al nostre gos o gat amb una granellada o èczema d'aspecte lleig o la pell severament irritada després d'haver-se fregat amb unes plantes durant el passeig. Encara que les al·lèrgies a les plantes i els seus derivats també poden manifestar-se més subtilment, observant que quan comença la calor la nostra mascota es passa el dia rascant-se o llepant-se les potes, arribant fins i tot a produir-se ferides o enfosquiment del pèl. 

 

Sempre que observem algun d'aquests símptomes (llepat excessiu, rascat freqüent, granellades, pellroja i calent, inflor…) hem de portar al nostre animal al veterinari al més prompte possible per a solucionar el problema abans que empitjore i provoque alteracions greus. També és molt important portar la desparasitacin externa al dia i una bona higiene ambiental per a evitar els molestos insectes i els paràsits, sobre la qual cosa el veterinari sempre podrà aconsellar-vos el millor per a la vostra mascota a cada moment.

 

No hem d'oblidar també, que per a donar-li una bona qualitat de vida a un animal al·lèrgic hem de tractar tant la picor com la pell, reparant-la i nodrint-la bé, a més d'evitar els al·lergògens que la irriten al màxim possible. Per a això existeixen en el mercat una amplíssima gamma de productes veterinaris que abasten des de antiprurríticos per a alleujar la picor, a xampús, aliments especialitzats i complements alimentosos de tota mena, que es complementen i adapten a qualsevol situació. A més, per a determinades al·lèrgies ambientals també és possible l'ús de autovacunes per a disminuir la reacció del cos davant determinats pòl·lens o àcars, que són molt útils per a millorar la vida dels nostres amics.

 

En Grup Veterinari estarem encantats d'aconsellar-vos tant en matèria d'antiparasitaris com en tractaments per a al·lèrgies en qualsevol dels nostres centres, així com sobre qualsevol altre dubte que tingueu. A més ens agradaria recordar-vos que el nostre Hospital del carrer Pare Méndez està obert les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, per a facilitar-vos atenció veterinària d'urgències en qualsevol moment.

 

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Pare Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Dimarts, 16 Juliol 2019 10:40