La importància de les ecografies

Dilluns, 23 Setembre 2019 14:04 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 477 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de l'Hospital Veterinari Torrent volíem fer esment a la ECOGRAFIA, com a mètode diagnòstic que oferim en el nostre centre.

 

L'ecografia, o també dita ultrasonografia, és una tècnica de diagnòstic per imatge molt útil com a prova complementària en gran part de casos clínics, per a valorar teixits blans.

 

Té el gran avantatge de ser una prova no invasiva, per la qual cosa no requereix de sedació per a la seua realització. A més, les imatges obtingudes són en moviment, per la qual cosa es pot valorar els teixits amb una continuïtat. El més important: és una tècnica segura, que no emet radiació a les nostres mascotes.

 

Com es forma una imatge ecogràfica? Funciona mitjançant ultrasons, això és ones de so d'alta freqüència que, a través del que es coneix com a transductor o sonda, transformen el so en una imatge, la qual s'obté en la pantalla. Se solen emprar imatges bidimensionals, encara que ocasionalment, tridimensionals.

 

Quins animals podem explorar amb un ecògraf? La resposta és TOTS!, des de gossos i gats fins a animals exòtics com a ocells, conills, chinchillas, rèptils (grans i petites tortugues, iguanes, pogonas...), fins a grans mamífers com a dofins!

 

En Veterinària hi ha hagut molts avanços quant a la millora de tecnologia, per la qual cosa els ecògrafs actuals permeten obtenir imatges de qualitat, que aproximen o fins i tot resolen el diagnòstic.

 

Suposa un mètode de diagnòstic amb molts avantatges i que ens ajuden els veterinaris en el nostre dia a dia en el diagnòstic de moltes patologies; diagnòstic de gestació, aproximació de data de part, viabilitat dels fetus; realització de presa de mostres ecoguiades sense necessitat d'anestèsia o sedació; malaltia de tiroides; previsió de fase estral en les femelles, fins a l'estudi del sistema músculoesquelétic.

 

En el nostre centre comptem amb un equip d'última tecnologia amb els diferents tipus de sondes, per a veure xicotets animals, en els quals també incloem com no els exòtics.

 

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Pare Méndez, 134 Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Dilluns, 23 Setembre 2019 14:07