Què són les malalties parasitàries?

Dilluns, 07 Octubre 2019 10:37 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 412 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les malalties parasitàries són aquelles malalties que transmeten els ectoparàsits (mosquits, paparres) a les nostres mascotes. Generalment estos ectoparàsits es troben en major volum en els mesos més calorosos de l'any, però en regions càlides com la nostra, els trobem durant tot l'any.

 

La leishmaniosis és una malaltia multifactorial que es transmet a través de la picada d'un mosquit, en particular d'un flebòtom. D'altra banda, les paparres també poden transmetre malalties, entre les quals es troben ehriliquiosis, babesiosis o anaplasmosis. Un gos sa pot suportar sense problemes tindre en la seua pell cap o algunes paparres o mosquits ja que estos només succionen una xicoteta quantitat de sang sense danyar (a priori) al seu hoste. Però la vertadera importància epidemiològica resideix en què poden transmetre malalties realment greus per a les nostres mascotes.

 

Podem evitar-ho? La resposta és sí.

 

És molt important tindre un calendari anual de desparasitaciones tant internes com externes. Així com de disposar una campanya de prevenció de malalties parasitàries. Aquesta campanya es basa en uns test ràpids que ens informaran sobre si la nostra mascota pateix alguna d'estes malalties. Tant si sospites com si tens la certesa que la teua mascota puga haver tingut contacte amb algun d'estos paràsits, el recomanable és acudir al centre veterinari de confiança amb la finalitat de realitzar un examen exhaustiu de l'animal amb el propòsit d'efectuar un diagnòstic efectiu i així instaurar el tractament adequat.

 

En les nostres clíniques i a l'Hospital de Grup Veterinari disposem d'esta campanya de prevenció de malalties parasitàries durant aquests dos mesos perquè una detecció precoç pot salvar-los la vida ja que durant l'estiu cap d'estos ectoparàsits ha pogut picar-los.

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Teléfono: 96 158 17 40

Modificat el Dilluns, 07 Octubre 2019 10:43