Malalties transmeses per paparres

Divendres, 19 Juny 2020 10:59 Escrit per  Publicat en Veterinària Vist 227 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Existeixen diverses malalties transmeses per Paparres que són molt habituals en la zona mediterrània en la qual vivim. Estem parlant sobretot de les Ehrlichiosis, Anaplasmosis i de la Malaltia de Lyme, aquesta última sent també transmissible a les persones.

 

La diversitat de símptomes en les nostres mascotes els gossos és molt variada, des d'anèmies, pèrdua de pes i de ganes de menjar, apatia, problemes gastrointestinals i de pell fins a problemes renals i neurològics.

 

Com veiem, hi ha molts símptomes variats entre aquestes malalties, per la qual cosa estant en una zona endèmica com la nostra (hi ha molts casos habitualment) és una de les proves que més fem a les nostres mascotes per a confirmar o descartar-les. De fet és recomanable dins de la medicina preventiva, realitzar la prova de detecció de les mateixes una vegada a l'any encara que el nostre gos no presente símptomes. Diagnosticar-les abans que es desenvolupen és l'ideal per a tindre èxit en el tractament.

 

Després de les pluges d'aquests últims mesos estem veient al nostre Hospital Veterinari Torrent no sols nombrosos casos a causa de la plaga de paparres que tenim en la zona, sinó també a propietaris que ens reporten que han patit ells mateixos atacs de paparres i que han hagut d'anar al metge o a l'Hospital.

 

Molt important que apliquem antiparasitaris externs que funcionen als nostres gossos (acudisquen al seu veterinari). També recomanem que després d'eixir al camp, els amos de les mascotes es revisen les cames i roba per a confirmar que no han agafat cap.

 

Davant qualsevol dubte poden cridar al nostre Hospital en Pare Mendez i els explicarem les millors opcions de repel·lents i tractaments.

 

Fes-ho per ells i per nosaltres!

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Teléfono: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 19 Juny 2020 11:00