Malalties neurològiques en gossos

Divendres, 28 Agost 2020 11:09 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 288 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Gossos que tenen atacs de tipus epileptiforme com a tremolors, incoordinació, convulsions..., són patologies molt freqüents en les nostres mascotes i que requereixen atenció urgent perquè hi ha risc vital en ells.

 

Al nostre Hospital atenem cada setmana 4-5 casos de mitjana amb aquests símptomes. Com podeu comprovar, són molt freqüents i requereixen tractament immediatament a més de realitzar diferents proves mèdiques amb la finalitat d'arribar a un diagnòstic el més precís possible. Des d'intoxicacions per ingestió de verins, epilèpsies, malalties metabòliques de diversos òrgans interns a malalties pròpies del cervell com a inflamacions o tumors, poden ser la causa d'aquests símptomes neurològics i que cal anar descartant. Radiografies, anàlisis sanguínies, ecografies i fins i tot TACs, són algunes de les proves que a vegades cal realitzar.

 

A l'Hospital Torrent Grup Veterinari des que comptem ja fa 2 anys amb un equip de TAC d'última generació, estem arribant a diagnosticar nombrosos tumors cerebrals que provoquen aquests quadres i que a vegades són operables.

 

Per això anime als propietaris de mascotes que tenen atacs de tipus epilèptic a realitzar diferents proves amb la condició d'esbrinar la causa d'aquests, ja que moltes vegades es tracten els símptomes sense arribar a un diagnòstic clar i quan aqueixos animals empitjoren el pronòstic de la malaltia es torna molt més complex.

 

Germán Cervera, veterinari.

Grup Veterinari Torrent

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 28 Agost 2020 11:09