Arriba la primavera, i amb ella les al·lèrgies

Divendres, 09 abril 2021 11:21 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 155 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'al·lèrgia és una reacció inadequada i exagerada del sistema immunològic davant una substància que normalment no causa mal. Aquesta substància es coneix com a al·lergogen. El pol·len, ingredients del menjar, herbes, llavors, saliva de paparres, saliva de puces, detergents, substàncies químiques per a la neteja, fibres tèxtils, àcars i pollastre són al·lergògens comuns per als gossos. Els quatre tipus d'al·lèrgies més freqüents en els gossos són:

 

- Alimentació: ocorre quan un o més dels ingredients del menjar del gos causen la reacció hipersensible del sistema immunitari. Al·lergògens comuns són: dacsa, blat, pollastre, ous, vedella, soja i derivats de la llet.

 

- Atòpiques: en aquest cas el gos és al·lèrgic a alguna substància que respira o ensuma. Dos al·lergògens comuns són el fum del cigarret i el pol·len. Aquest tipus d'al·lèrgia és el segon més comú en gossos.

 

- Dèrmiques: aquestes al·lèrgies es desenvolupen quan els al·lergògens entren en contacte directe amb la pell del gos. Al·lergògens comuns són: collarets antipuces, collarets amb altres antiparasitaris, xampús, fertilitzants, medicines, fibres tèxtils de roba per a gossos, fibres de catifes, insecticides i compostos químics d'articles de neteja.

 

- Altres: són causades per picades d'insectes i són les al·lèrgies canines més freqüents. Les més comunes són l'al·lèrgia a la saliva de puces i l'al·lèrgia a la saliva de paparres.

 

El diagnòstic d'al·lèrgia es fa sobre la base dels símptomes, la història del gos i l'examen físic. A l'Hospital Veterinari Torrent Grup Veterinari disposem de professionals qualificats per a diagnosticar i tractar aquestes patologies tan molestes per a les nostres mascotes.

 

Germán Cervera, veterinari.

Hospital Torrent

Grup Veterinari

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Divendres, 09 abril 2021 11:22