L'efecte de la calor en les nostres mascotes

Dijous, 01 Juliol 2021 19:14 Escrit per  Germán Cervera Publicat en Veterinària Vist 102 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Tots els anys en arribar aquestes dates sempre avisem dels riscos de la calor, de deixar a la nostra mascota dins del cotxe, del per desgràcia ja conegut colp de calor. Però les conseqüències de l'estació estivals no es redueixen a dues patologies.

 

Durant l'estiu, les altes temperatures poden fer que moltes patologies empitjoren, els pacients renals per exemple que necessiten molta aigua poden descompensar-se a l'estiu.

 

Qualsevol quadre gastrointestinal amb vòmits té una major possibilitat de patir deshidratació, ja que els gossos controlen la temperatura a través del pantaix i les pèrdues són molt majors a l'estiu.

 

Les malalties hormonals també poden veure's afectats per les altes temperatures.

 

Quan fa calor el normal és que intentem refugiar-nos d'aquest, però a vegades els canvis de temperatura són causants de faringitis importants, quasi tots nosaltres alguna vegada ens hem constipat a l'estiu per quedar-nos mullats, pels corrents d'aire o l'ús indegut de l'aire condicionat. De la mateixa manera, les nostres mascotes són molt propenses a faringitis a l'estiu.

 

Finalment hem de destacar l'augment de malalties infeccioses a l'estiu, ja que augmenten els mosquits, puces i paparres que els transmeten, encara que moltes vegades aquests diagnòstics es realitzen uns mesos després cap a tardor.

 

De manera que a l'estiu hem de tindre sempre aigua fresca a la disposició de les nostres mascotes, desparasitar-los bé i protegir-los de mosquits, anar amb compte amb corrents d'aire i aire condicionat. D'aquesta manera evitarem moltes malalties típiques de l'època estiuenca.

 

Germán Cervera, veterinari.

Hospital Torrent

Grup Veterinari

C/ Padre Méndez, 134 · Torrent

Telèfon: 96 158 17 40

Modificat el Dijous, 01 Juliol 2021 19:15