La llista encapçalada per Maribel Albalat és la més votada


Ahir es van celebrar les eleccions municipals i autonòmiques que van acabar sense incidències. Després del recompte total, els resultats a Paiporta s'han traduït en 9 regidors per al PSPV-PSOE, sent així la llista més votada, 7 per al partit popular, 3 per a Compromís i Vox amb 2. Unides Podem i Ciutadans es queden sense representació a l'Ajuntament. Aquests últims han perdut els dos regidors que van tindre en els anteriors comicis de 2019.
Els col·legis electorals es van obrir a les 9.00 del matí perquè els paiportins i les paiportines anaren a votar. Enguany la participació ha pujat fins al 71, 83%, 4,4 punts més que en les eleccions del 2019.

En vespres d'aquesta data tan assenyalada, la torxa olímpica continua el seu recorregut pels centres educatius de Torrent, sent traslladada cada dia pels més xicotets a un nou destí

El camí finalitzarà el pròxim 3 de juny en la Ciutat de l’Esport, donant inici a la gran festa de l'esport infantil

Amb l'arribada del mes de juny, la ciutat de Torrent es prepara per a celebrar una de les cites esportives més esperades pels xiquets i xiquetes, les Miniolimpiadas Escolars, que en la seua 40a edició tornaran a congregar als alumnes i alumnes de Torrent en la Ciutat de l’Esport per a demostrar les seues capacitats en les diferents proves de velocitat, relleus, salt de longitud, llançament de pes i salt d'alçada.
Així, en vespres de la gran festa de l'esport infantil, a principis del mes de maig la torxa olímpica va iniciar el seu recorregut pels centres educatius de Torrent, sent traslladada cada dia pels més xicotets a un nou destí, on els seus companys i companyes recullen el testimoni i la custodien fins que arribe el moment de donar el relleu a un altre col·legi. El camí de la torxa finalitzarà el pròxim 3 de juny en el Poliesportiu de Parc Central, donant inici a una nova edició de les Miniolimipadas de Torrent.

Després del recompte del vot municipal en les 266 localitats de la província, els populars sumen cinc diputats més que en l'anterior legislatura, els socialistes perden un, Compromís perd dos, Vox guanya un i La Vall conserva el seu. Ciudadanos es queda fora

 

Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, en espera de confirmació oficial del recompte, la suma dels sufragis obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PP tindre 13 diputats en la Diputació de València, mentre que el PSOE tindrà 12, Compromís tres, Vox dos i La Vall ens Uneix un, quedant sense representació provincial Ciudadanos.

 

En comparació amb la composició de la Diputació eixida de les urnes en 2019, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seua responsabilitat en els últims quatre anys, el PP disposarà de cinc representants més en la corporació provincial; mentre que el PSOE tindrà un menys. A més, Compromís perd dos escons, Vox suma un al qual ja tenia, La Vall ens Uneix manté el seu representant provincial i Ciudadanos ix de la Diputació en perdre els tres diputats amb els quals comptava.

 

Partits judicials

Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cadascun d'ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PP tindrà set representants enfront dels quatre de l'anterior legislatura; el PSOE manté els seus sis escons; Compromís perd un i es queda amb tres; Vox suma un diputat al qual ja tenia i tindrà dos representants en la Diputació i ix Ciutadans.

 

Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE conserva el seu diputat i el PP es queda amb el que tenia Compromís; a Requena, els populars guanyen el diputat que es va emportar el PSOE fa quatre anys; a Sueca, el PSOE manté l'escó; Ontinyent el continua conservant La Vall ens Uneix; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP.

 

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d'este nou període legislatiu, prevista per al 17 de juny, la Diputació serà l'última institució a formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjan juliol.

L'Escola Taller Opcions Quart 2023 inclou formació en especialitats d'alta ocupabilitat

La duració inicial és de 6 mesos, prorrogable un any més


L'Ajuntament de Quart de Poblet ha contractat 35 persones desocupades gràcies al nou projecte d'Escola Taller "Et Formem: Opcions Quart 2023". Amb aquesta iniciativa, el consistori fomenta l'ocupabilitat i la inclusió laboral a persones en risc d'exclusió social o de vulnerabilitat davant l'accés a obtindre una ocupació. El departament de Promoció Econòmica i Ocupació ha sol·licitat aquest programa a Labora i el Fons Social Europeu +, que financen aquest nou pla d'ocupació per a veïns desocupats.
Amb aquest programa es podrà obtindre certificats de professionalitat per al desenvolupament professional en especialitats de difícil cobertura com a Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars tèrmiques, obra de paleta i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes. Les modalitats formatives s'han triat per a afavorir la integració de professions amb alta ocupació en l'entorn i tenint en compte les necessitats d'adaptar i millorar els espais públics de Quart de Poblet. Així, l'alumnat, a més d'aprendre, aplicarà els seus coneixements en actuacions com a millora i manteniment de parcs i jardins municipals, treballs d'obra en instal·lacions públiques e com a intervencions puntuals en lampisteria, calefacció i climatització de col·legis i centres públics. Tot això coordinat amb els equips de la Brigada Municipal, Oficina Tècnica i el Centre d'Ocupació i Desenvolupament.
L'Escola Taller té una duració inicial de sis mesos amb una possible prorroga d'un any més, la qual cosa sumaria un total de 18 mesos. A més, els i les participants cotitzen per a la prestació per desocupació i per a la jubilació. Aquesta iniciativa cobreix, d'una banda, la demanda de personal del teixit empresarial i, per una altra, promou la professionalització de les persones a la recerca d'ocupació, millorant les seues possibilitats. L'objectiu és potenciar el binomi formació-empresa per a consolidar models de la formació professional dual més actual i amb millors resultats.

Comptant amb una inversió de 1,8 milions, l'Ajuntament de Burjassot ha donat inici a les obres per a rehabilitar 108 habitatges del barri dels 613 habitatges. En aquest projecte s'engloben també les obres de reurbanització de la zona dins del Pla estatal d'Ajudes a la Rehabilitació d'Habitatges, Reedificació i Reurbanització en Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR)

Les ajudes del programa ARRUR estan destinades a millorar l'accessibilitat tant dels habitatges individuals com de les comunitats de persones propietàries i inquilines, impulsar la regeneració i renovació urbana del barri, i millorar les condicions paisatgístiques i d'urbanització de l'espai ocupat per les zones d'estacionament.

Burjassot disposarà, per a poder realitzar l'obra, d'1.835.921 euros, 940.706 euros del Ministeri de Foment i 114.457 euros de la Generalitat Valenciana per a procedir al desenvolupament d'aquestes.

Gràcies a aquesta intervenció, el barri serà accessible, millorant les seues condicions d'urbanització i, amb això, que els seus residents puguen gaudir d'espais agradables de convivència, més zones verdes i espècies arbòries.

L'organisme aprova també una modificació de crèdits per a cobrir algunes obres de millora en el CEIP Ausiàs March no incloses en Edificant

L'Ajuntament d'Alboraia ha dut a terme l'últim Ple Municipal ordinari de la legislatura en el qual va aprovar dos assumptes per unanimitat. D'aquesta manera, es van designar els festius locals de 2024, que seran el 8 d'abril, dia de Sant Vicent, i el 10 de juliol, Sant Cristòfol, patró de la localitat, recuperant les dates habituals després de l'excepció del Dia de Peixets d'enguany amb motiu del 675 aniversari.

L'organisme va aprovar també una modificació de crèdits per a cobrir excessos de mesurament i algunes obres de millora per al CEIP Ausiàs March no incloses en el projecte sufragat pel Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i que es va necessitar escometre per a acabar correctament la reforma del centre educatiu. Amb Edificant, la Conselleria ha invertit en les obres més de 800.000 euros i l'Ajuntament d'Alboraia, al voltant de 100.000 euros més per a millores no incloses inicialment.

Les noves motocicletes s'incorporaran a la Unitat de Barri, composta per patrulles especialitzades en els diferents barris de Paterna, que treballen sempre en les mateixes zones i estan en contacte amb les necessitats dels veïns i veïnes de cada àrea urbana

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Nuria Campos, ha indicat que “la renovació del parc de vehicles policials al costat de la instal·lació de 450 càmeres de videovigilància per tota la ciutat i la renovació de tot l'enllumenat públic per tecnologia Led situa a Paterna com un dels municipis més segurs de la Comunitat Valenciana”


L'Ajuntament de Paterna ha adquirit 12 noves motos, que s'incorporen a la flota de vehicles de la Policia Local de Paterna, per a continuar millorant el servei que els agents ofereixen als veïns i veïnes de la ciutat.

Les noves motocicletes s'incorporaran a la Unitat de Barri, composta per patrulles especialitzades en els diferents barris de Paterna, que treballen sempre en les mateixes zones i estan en contacte amb els problemes i necessitats dels veïns i veïnes de cadascuna d'aquestes zones.

L'adquisició d'aquests 12 vehicles, que estan equipats amb prioritaris lluminosos i acústics (llums i sirenes) i maletes portaobjectes, ha suposat una inversió de 141.906 euros i se sumen al parc mòbil de 36 vehicles amb el qual compta actualment la Policia Local de Paterna, i la renovació de la qual també està prevista amb l'adquisició de diversos vehicles SUV híbrids i tres furgonetes per a la Unitat d'Atestats, Unitat Canina i Unitat de Drons, actualitzant i millorant el parc mòbil policial i apostant per vehicles més sostenibles.

La Tinenta Alcalde de Seguretat, Nuria Campos, ha indicat que “la renovació d'aquestes motos forma part del pla de millora de recursos i mitjans del cos de la Policia Local, en el qual hem invertit durant aquests últims 8 anys més de 5,4 milions d'euros amb l'adquisició d'uniformes reciclables, jupetins, emissores, pistoles táser, entre altres mitjans”.

“Aquesta renovació i ampliació de la flota de vehicles se suma a la xarxa 450 de càmeres de videovigilància que hem instal·lat per tota la ciutat i a la renovació de tot l'enllumenat públic per tecnologia Led, actuacions que han aconseguit situar a Paterna com un dels municipis més segurs de la Comunitat Valenciana”, ha recordat Campos.

La primera turborrotonda executada en carreteres de la Comunitat se situa a l'eixida del pont de Manises i possibilita la circulació simultània de vehicles procedents dels dos municipis, evitant així retencions

 

La Diputació de València ha posat en servei la turborrotonda que agilitza l'accés a la V-30 des de Manises i Paterna. Les obres, amb un pressupost superior als 200.000 euros, es van iniciar fa dos mesos amb l'objectiu de remodelar la glorieta situada en el punt quilomètric 0,2 de la CV-371 entre els dos municipis, evitant així les retencions diàries que es produïxen a Manises, a causa de la prioritat de pas del trànsit procedent de Paterna.

 

Els treballs en la glorieta de la CV-371 s'han estudiat de manera conjunta amb el Ministeri de Foment, ja que l'enllaç amb la V-30 afecta a carreteres provincials i estatals. L'obra inclou l'ampliació de carrils existents i la construcció de trams de nova plataforma, així com la repavimentació i millora del ferm i el canvi de la senyalització horitzontal i vertical.

 

La primera turborrotonda executada en carreteres de la Comunitat se situa a l'eixida del pont de Manises, el municipi més afectat per les retencions de trànsit que es registren en hores punta i que ha reivindicat en diferents ocasions la cerca d'una solució per a alleujar l'accés a la V-30. L'actuació possibilita l'accés i la circulació simultània de vehicles procedents tant de Manises com de Paterna, que podran eixir en paral·lel de la nova infraestructura per a incorporar-se a la V-30.

 

La intervenció garantix l'itinerari per als vianants i ciclistes mitjançant l'execució de sengles passos de vianants tant a l'entrada com a l'eixida de la turborrotonda.

Pàgina 1 de 2919