Els estudiants de la Universitat de València fan vaga en suport als professors associats

Dimecres, 25 abril 2018 10:17 Escrit per  Publicat en València Vist 400 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Demà, 26 d'abril, els estudiants de la Universitat de València estan cridats a vaga en suport dels professors associats, que ja van iniciar una vaga indefinida el passat 29 de gener. A més, en les pròximes setmanes començaran les avaluacions finals del curs acadèmic, augmentant la pressió en la universitat valenciana.

La vaga la convoquen tant el FEU-València (Front Estudiantil Unificat de València) com la resta d'organitzacions estudiantils de la ciutat (Acontracorrent, BEA, Gatzara, APE i SEPC) i es preveu un notable seguiment després que els estudiants porten ja quasi tres mesos sense rebre classes per part dels professors associats, que són el 30% de la plantilla total del professorat en la Universitat de València. L'objectiu, segons el FEU-València, és “pressionar a rectorat i Generalitat” que encara no han fet “ofertes significatives” en la taula de negociació i que “únicament intenten deixar el temps passar”.

Molt lluny de convocar la vaga per a pressionar als treballadors, la vaga es duu a terme “en suport al professorat associat”, com afirma el FEU-València. El sindicat estudiantil afig que els professors “s'han vist obligats a lluitar” perquè tenen “unes condicions de treball de misèria” amb un sou inferior a 6€ l'hora i contractes de tres, sis o dotze mesos màxim. “Les condicions d'aquests professors són només una conseqüència més de la precarització de l'educació pública, igual que ho són les pujades de taxes, retallades en beques o massificació en les aules”.

A les 12:00 començarà una manifestació en Blasco Ibáñez enfront de la Facultat de Geografia i Història que comptarà amb la presència dels professors en vaga.

 

Informa Nou Horta. Valencia

Modificat el Dimecres, 25 abril 2018 12:35