Paella Official School serà seu de la IV regata-exhibició de Vela Llatina en l'Albufera

Dimarts, 27 Agost 2019 11:18 Escrit per  Publicat en València Vist 590 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

 

Més de 2.000 anys de tradició es donaran cita en el canal El Tremolar de l'Albufera dissabte que ve 31 d'agost. La quarta edició de la regata-exhibició de Ciri Llatí, amb les característiques barques que recorren les aigües d'aquest recognoscible paisatge del sud de València, se celebrarà un any més, organitzada per l'associació d'Alfafar i amb Paella Official School com a amfitrió.

 

La nova escola de la paella valenciana, que recentment va obrir les seues portes al costat del parc de bombers de l'Albufera, acollirà aquesta competició en què participaran unes 35 albuferencs -així es denominen les embarcacions- dividides en quatre categories, segons la grandària de la seua eslora: més de huit metres, fins a vuit metres, fins a sis metres i barquets (les més xicotetes). Un espectacle digne de veure que porta celebrant-se des de 1987 i que està declarat com a Bé d'Interès Cultural Immaterial.

 

Esport i cultura s'ajunten en aquesta cita que pretén acostar als visitants la tradició mil·lenària d'aquestes embarcacions i la manera de vida de l'Albufera a través de les seues gents. La vela llatina és una vela triangular, muntada sobre dos mastelers en forma de creu, que recorre longitudinalment el casc de la barca. Per la seua forma i la seua disposició, aquesta vela permet navegar contra el vent. Durant segles, les embarcacions de vela llatina han sigut utilitzades pels treballadors de la zona per a la pesca, la caça o el cultiu i transport de l'arròs. Avui dia, els motors han substituït a les veles, que continuen recuperant-se en jornades com aquesta per a mantenir viva la tradició.

 

Els participants que prendran part d'aquesta competició el pròxim 31 d'agost, eixiran al voltant de les 11 h des del canal El Tremolar, i tornaran a Paella Official School per a assistir al lliurament de trofeus i degustar l'autèntica paella valenciana, de mans del reconegut cheff David Montero, conegut com Arrisse Paella. L'ambaixador mundial de la paella valenciana cuinarà per als regatistes i autoritats presents durant l'esdeveniment.

 

«Per a nosaltres és un vertader plaer acollir aquesta cita i compartir amb els barquers l'amor per aquest paratge únic», comenten els germans David i José Montero, propietaris del negoci. «Volem agrair especialment la confiança que David Manrique, l'organitzador d'aquesta exhibició durant els últims anys, ha depositat en nosaltres i a la nostra escola», afigen.

 

Paella Official School té com a objectiu promocionar, mitjançant tallers de cuina divertits i dirigits a tota mena de públic -des d'escolars a empreses-, la gastronomia i el turisme en un entorn tan singular com és l'Albufera de València.  

 

 

Informa Nou Horta. València

 

Modificat el Dimarts, 27 Agost 2019 11:26