La Diputació ofereix a més de 5.400 empleats públics formació sobre tecnologia, legislació i valencià

Dimecres, 12 Febrer 2020 16:04 Escrit per  Publicat en València Vist 746 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Pla General de Formació 2020 de la Diputació de València, que s'aprovarà en el pròxim ple, després de l'informe favorable de la comissió informativa, permetrà a la institució, un any més, seguir amb la formació contínua tant dels seus propis empleats com d'aquells treballadors públics de les entitats locals de la província. Per a això, la corporació posarà en marxa inicialment un total de 166 cursos formatius que comptaran amb 5.405 places, encara que al llarg de l'exercici el nombre d'activitats pot ampliar-se en funció de les necessitats i a la demanda de cadascuna.

 

La implantació de l'administració electrònica, les noves lleis administratives (com són les de contractació, procediment administratiu o transparència), l'ofimàtica, el valencià, i la formació especialitzada, tornen a ser les principals àrees temàtiques d'este pla general de formació, que ha comptat amb el consens de tots els grups de la corporació.

 

Dins dels cursos que s'impartiran, destaca el programa DIVALDirectia, destinat a habilitats/as de caràcter nacional, Caps/as de Servei, i Directors dels Ajuntaments, que està tenint un fort impacte en les entitats i els col·lectius professionals. Així mateix, es realitzarà la segona edició de DIVALData, dirigit a la formació especialitzada en matèria de protecció de dades dels delegats de protecció de dades dels Ajuntaments.

 

La formació en matèria de violència masclista continuarà sent un altre dels eixos del pla, gràcies al qual els policies locals que formen part de la xarxa de municipis contra la violència de gènere continuaran adquirint coneixements per a saber com actuar en estes situacions.

 

Convocatòries i balanç de 2019

Per a enguany es presenta un pla únic que es convocarà en dues tandes, març i maig, de manera que l'oferta es realitzarà de forma més escalonada per a facilitar la inscripció. L'última convocatòria estarà condicionada a l'aprovació dels fons de formació per a l'ocupació, ja que està previst aprovar per a aqueixes dates el Pla Agrupat de Formació Contínua.

 

Les dades de 2019 revelen l'important desplegament escomés per la Diputació de València en la formació dels empleats públics. Així, més de 7.000 treballadors van realitzar alguns dels 223 cursos impartits. Sobreïx la satisfacció general expressada per més del 90% dels alumnes.

 

Informa Nou Horta. València