La Diputació enaltix els superpoders de l'univers faller

Dijous, 27 Febrer 2020 09:41 Escrit per  Publicat en València Vist 567 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València ha presentat este dimecres la campanya de Falles 2020 amb el lema ‘Superpoder faller’, inspirada en els grans protagonistes de la festa. Una campanya “diferent, innovadora i que donarà que parlar”, segons ha admés durant l'acte al pati dels Scala el president, Toni Gaspar, acompanyat pel responsable de la creativitat, el dissenyador gràfic Javier Valiente.

 

Gaspar ha assenyalat, minuts abans de descobrir la nova imatge fallera de la Diputació, que la intenció d'esta campanya és “posar en valor la festa i a les falleres i fallers que la fan possible i que tenen unes qualitats que els diferencien dels altres, i que estan molt presents en cadascuna de les ciutats i municipis que celebren les Falles”. Per a això ha comptat amb la col·laboració de Javier Valiente, que ha donat a l'embrió el toc ‘revolution’ per a traslladar l'univers faller al terreny dels superherois.

 

Valiente ha retrocedit al moment de l'encàrrec per a explicar el procés creatiu d'este #SuperPoderFaller. “Em van demanar una cosa alegre, que respectara l'esperit de la festa i donara el protagonisme a les falleres i fallers, una cosa diferent sense perdre l'essència i que, tractant-se de Revolution, normal no anava a ser”, explica el dissenyador gràfic, que com a bon faller té clar que “cal ser increïble per a sobreviure a les Falles”.

 

Una campanya “molt Marvel”

En el repte de convertir les habilitats dels fallers en superpoders, Javier Valiente ha recuperat l'essència creativa dels seus anys en la Warner i en Neox, apostant per un univers Marvel que coneix bé i que “també està present en els antics cartells de Falles”. “Eixa capacitat per a desafiar a la pluja, acumular nits sense dormir, vestir-se diverses vegades al dia amb la indumentària fallera o emocionar-se amb la Cremà és pròpia de superherois que donen vida a este ‘sentiment’”, afig el creatiu.

 

I ací van entrar en escena els Capità Amèrica, Superman i la resta de mites Marvel, com a font d'inspiració per a donar amb la imatge definitiva d'esta campanya de Falles 2020 de la Diputació. Després de quasi 20 anys com a dissenyador gràfic, Javier Valiente va decidir fer “el que millor se'm donava”, i així va nàixer el #SuperPoderFaller que ha comptat com a models amb Nuria Llopis, Fallera Major de València 2006, i el indumentarista Edu Cervera.

 

En la presentació de la campanya fallera de la corporació provincial han participat també el vicepresident i diputat Carlos Fernández Bielsa i les diputades Pilar Molina i Rocío Gil, ex fallera major de València, que han ajudat el president i el creatiu a descobrir els cartells. Javier Valiente ha insistit, després de mostrar el seu treball per a la Diputació, en la importància de l'etiqueta #SuperPoderFaller i “el feedback que s'espera tindre amb el col·lectiu faller”. 

 

Informa Nou Horta. València