Diputació de València augmentarà tots els seus recursos per a ajudar els ajuntaments a afrontar la crisi per la pandèmia

Dimecres, 01 abril 2020 14:42 Escrit per  Publicat en València Vist 555 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València ha celebrat este dimarts una Junta de Portaveus mitjançant videoconferència, on han participat el president, Toni Gaspar, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i els portaveus dels sis grups amb representació en la institució.

 

En esta reunió el president ha fet arribar a la resta de representants polítics les diferents actuacions que s'estan realitzant des de la Diputació, on ha destacat la contínua coordinació amb la Generalitat Valenciana i la permanent comunicació amb els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments valencians.

 

En este sentit, Gaspar ha anunciat la participació de la Diputació en el Pla de Suport i Coordinació Municipal que està elaborant la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la finalitat de dotar de suport logístic, tècnic i humà als ajuntaments en la lluita contra la pandèmia del COVID-19.

 

 

Així mateix el president Gaspar ha fet saber als diferents portaveus la intenció de reorganitzar el pressupost d'enguany amb la finalitat de prioritzar els mitjans de la Diputació per a ajudar els municipis a gestionar les conseqüències de la crisi generada per la pandèmia, amb la finalitat de facilitar més recursos econòmics per als ajuntaments.

 

Per a això s'ha plantejat dotar de més quantitat al Fons de Cooperació, més enllà dels 40 milions ja previstos d'aportació per part de la Diputació, amb la finalitat de facilitar liquiditat de manera urgent als consistoris municipals per a fer front a les greus circumstàncies provocades per la crisi del coronavirus, descartant així la creació de múltiples plans d'ajudes que augmentarien la burocràcia i els temps de lliurament de les ajudes econòmiques.

 

El president Gaspar ha insistit que “són els ajuntaments els que coneixen les necessitats de cada municipi, i són ells els que han de decidir en què s'invertix els diners de les ajudes extraordinàries que arriben des de la Diputació”.

 

Suport de tots els grups

Per part seua, la resta de grups polítics han agraït la informació oferida pel president en la Junta de Portaveus, mostrant el suport a esta reorientació pressupostària i a la necessitat de bolcar-se amb els ajuntaments per a poder mitigar els efectes que puguen generar-se una vegada acabat l'actual estat d'alerta.

 

Els portaveus també van ser informats de les diferents mesures en les quals s'està treballant des de les diferents àrees de la Diputació de València, focalitzades en les ajudes en benestar social i gestió tributària principalment.

 

El president va agrair el consens i el diàleg de tots els partits polítics amb representació en la institució provincial, així com les diferents aportacions d'estos amb mesures per a ajudar a frenar l'expansió del virus i, sobretot, per a posar els recursos de la Diputació a la disposició dels ajuntaments valencians.

Modificat el Dimecres, 01 abril 2020 14:43