Els floristes valencians mostraran els seus treballs en espais singulars de la província amb ajuda de la Diputació

Dilluns, 29 Juny 2020 11:04 Escrit per  Publicat en València Vist 561 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València ha acordat amb responsables del sector de la producció, ornamentació i venda de flors a la província destinar una ajuda de 60.000 euros per a contribuir a la reactivació econòmica d'un col·lectiu especialment afectat per la suspensió de les Falles 2020 i altres festes locals a causa de la pandèmia.

 

El conveni, que es va sotmetre a aprovació en el ple de la corporació provincial del passat dimarts 23 de juny, igual que les ajudes a altres sectors com el de la pirotècnia, la indumentària i els artistes fallers, contempla la proposta que els floristes valencians puguen instal·lar grans muntatges en espais singulars de la província per a “fomentar la cultura floral i donar visibilitat al sector en temps complicats a causa de la crisi sanitària i econòmica”.

 

Són paraules del president de l'Associació Nacional de Floristes, Paco Medina, qui ha elaborat esta proposta al costat del president dels venedors de Mercaflor, Paco Romero, i els també representants del sector Salvador Navarro i Marisa Roig, després de reunir-se amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, per a analitzar la situació del sector i valorar les propostes en les quals poguera participar la Diputació per a pal·liar els efectes de la crisi entre els floristes valencians.

 

El projecte plantejat per l'Associació Nacional de Floristes i l'Associació de Productors i Venedors de Flores de Mercaflor, que finançarà la Diputació de València, inclou una vintena de muntatges de grans dimensions en diferents municipis de la província, sota el títol ‘Racons florals per a tots’. L'ajuda provincial es destinarà a l'adquisició de les flors i plantes de productors i conreadors valencians, als materials i accessoris de ferrers i fusters necessaris per al muntatge i a les despeses bàsiques dels floristes que participen en els 3 dies de muntatge de cada instal·lació.

 

Els muntatges seran de lliure accés per a les veïnes i veïns dels municipis en els quals s'instal·len, sempre en llocs d'especial interés per la seua bellesa o valor arquitectònic, cultural o històric. Cada treball serà realitzat per un equip de 10 floristes i un cap de grup i comptarà amb l'assessorament i l'experiència de l'Associació Nacional que presidix el valencià Paco Medina.

 

Les instal·lacions podrien exhibir-se durant el mes d'agost, coincidint amb la data de celebració de bona part de les festes locals, enguany suspeses a causa de la pandèmia. En opinió dels representants del sector, “estos muntatges seran com un gran aparador que mostrarà el talent de les floristes i els floristes valencians, en un esdeveniment que esperem que puga mantindre's en el futur”.

 

Agraïments

Els responsables del sector floral agraïxen la predisposició del president Gaspar a l'hora d'escoltar les dificultats que travessen i la ràpida resposta a la seua petició d'ajuda, després de la reunió mantinguda el 9 de juny entre el president de l'Associació Nacional de Floristes, Paco Medina, Marisa Roig, Salvador Navarro i el president dels venedors de Mercaflor, Paco Romero, amb el mateix Gaspar.

 

La suspensió de les Falles d'enguany ha pogut suposar unes pèrdues d'al voltant de 5 milions d'euros per al sector, segons l'estimació de l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana. Davant esta situació, els floristes asseguren que es bolcaran en “un projecte emocionant i meravellós que segur ens deixarà a tots ganes de repetir-ho”.

Modificat el Dilluns, 29 Juny 2020 11:05