Detingudes 14 persones a València per simular relacions laborals fictícies

Dilluns, 29 Març 2021 13:41 Escrit per  Publicat en València Vist 374 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Imatge d'arxiu Imatge d'arxiu

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a 12 persones, 9 homes i 3 dones, de diferents nacionalitats, com a presumptes autors d'un delicte de frau contra la Seguretat Social, a més a set d'elles se'ls imputa també un delicte contra la hisenda pública. S'ha detingut a dues persones més pels delictes de falsedat documental i afavorir a la immigració irregular. El frau total ascendeix a més de 53000 euros.

 

Les investigacions es van iniciar al novembre de l'any passat per a comprovar la possible existència de diversos fets delictius relacionats amb relacions laborals fictícies, com a altes en la Seguretat Social fraudulentes o relacions laborals inexistents, després de la investigació d'Inspecció de Treball i la Seguretat Social, en detectar unes certes irregularitats.

 

Després de les investigacions s'han detingut a 14 persones per diferents delictes, dos d'ells pels delictes de frau a la Seguretat social i contra la hisenda pública per percebre un més de 4.000 euros en prestacions després d'un contracte fictici, ja que l'empresa no tenia activitat econòmica, per la qual cosa han sigut detinguts el supòsit treballador i l'empresari.

 

En un altre dels casos ha sigut detinguda una parella, la qual va falsejar una relació laboral, per la qual ella va cobrar més de 5000 euros en prestacions per desocupació.

 

En la investigació per falsedat documental i afavorir de la immigració irregular, han sigut detingudes dues persones per simular una relació laboral, perquè la suposada treballadora aconseguira els papers per a regularitzar la seua situació a Espanya. També s'ha detingut a la dona per falsedat documental.

 

Aquestes simulacions de relacions laborals consisteixen a vegades en una empresa declarada fictícia i sense activitat real, en unes altres és una empresa amb activitat real però amb una contractació simulada d'un treballador concret, o altes d'autònoms fraudulentes a fi d'obtindre prestacions del sistema de la seguretat Social, com pot ser el subsidi de desocupació, de major de 52 anys, la cobertura de baixes per embaràs, prestacions de maternitat/ paternitat, o en altres ocasions la regularització d'estrangers presentant contractes laborals simulats per a obtindre el permís de residència i treball.

 

Els detinguts, nou amb antecedents policials, han sigut posats en llibertat després de ser escoltats en declaració, no sense abans ser advertits de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan per a això foren requerits.

Modificat el Dilluns, 29 Març 2021 13:44