L’EMTRE i l’EMSHI busquen una seu conjunta que millore l’accessibilitat i les condicions de treball

Dimecres, 05 Mai 2021 14:14 Escrit per  EMTRE Publicat en València Vist 232 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) han participat en la Comissió de seguiment del conveni de col·laboració que van subscriure al juliol del 2020 per a taxar i vendre les respectives seus que les dos entitats tenen a la plaça de l’Ajuntament de València i buscar una seu conjunta a la ciutat de València. La Comissió ha aprovat el document per a traure a licitació pública l’adquisició del nou local on s’ubicaran en el futur. Amb l’adquisició d’este nou immoble es pretén millorar les condicions d’accessibilitat a les dos seus, que es troben en l’edifici de la plaça de l’Ajuntament. Es tracta d’instal·lacions presenten dificultats per a l’accés de persones amb problemes de mobilitat, cadires de rodes o carrets de xiquets, entre d’altres.


La Comissió de seguiment del conveni entre l’EMTRE i l’EMSHI ha estudiat el plec de condicions per a l’adjudicació del nou immoble que servirà com a seu administrativa a les dos entitats. Entre altres condicions, ha d’estar ubicat en el primer cinturó de la ciutat de València, lliure de càrregues i en condicions jurídiques que permeten escripturar-lo de manera immediata i inscriure’l en el Registre de la Propietat. El preu màxim per metre quadrat construït no ha de superar els 3.200 euros i ha de permetre l’ús terciari o d’oficines en la totalitat de la superfície. Les ofertes s’han de presentar en el termini que establisca la convocatòria, que es publicarà en les pàgines web de l’EMTRE i l’EMSHI i amb anuncis en la premsa local.


La decisió es pren per millorar les condicions d’accessibilitat a les dos seus, que mantenen una limitació d’espai i una distribució arquitectònica que tampoc no afavoreixen l’atenció als usuaris, la seguretat laboral de treballadors i treballadores ni les condicions de treball més adequades. A més, el fet de comptar amb una única seu per a les dos entitats crearà sinèrgies positives que redundaran en una millor gestió per a la ciutadania i en una reducció de despeses.


Per al president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, este conveni “és un pas molt important perquè tenim vocació metropolitana i de recuperar en el futur una entitat que torne a dotar de govern l’àrea metropolitana de València, que té més d’un milió i mig d’habitants i que és una realitat més enllà de les fronteres administratives dels nostres municipis. Els veïns i veïnes de l’àrea metropolitana necessiten serveis com l’aigua o el tractament de residus que és molt important mancomunar. Compartir una seu ens farà ser més eficients”.


La presidenta de l’EMSHI i regidora del Cicle Integral de l’Aigua de València, Elisa Valía, per la seua part, considera que “és necessari tindre una visió àmplia per a abordar els assumptes metropolitans i és per això que no podem quedar-nos només en el pla municipal. És molt important que les entitats metropolitanes remen en la mateixa direcció, treballant en equip des d'una perspectiva ambiciosa i estratègica per a atendre i solucionar les necessitats de la ciutadania, com són el proveïment d'aigua i la gestió dels residus. Només així, col·laborant, podrem establir les bases d'una futura entitat metropolitana que fins i tot abaste més àrees”.


Tant l’EMTRE com l’EMSHI provenen de l’extint Consell Metropolità de l’Horta. Quan es va extingir les dos entitats van assumir la gestió dels residus i de l’aigua a l’àrea metropolitana de València. Amb esta integració en una mateixa seu administrativa, es fa un pas cap a un treball conjunt per a resoldre problemes a la ciutadania que no es poden abordar únicament des d’una perspectiva municipal i que requereixen una estratègia coordinada a llarg termini.

Modificat el Dimecres, 05 Mai 2021 14:15