L’Orgull LGTB+ tornarà a fer-se visible als carrers de València el pròxim 28 de juny

Dimarts, 01 Juny 2021 11:19 Escrit per  Publicat en València Vist 230 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, anuncia una nova convocatòria per a l’Orgull LGTB+ als carrers de València amb el lema, enguany, Els drets trans són drets humans. «És el moment de fer pressió social per a aconseguir l’aprovació d’una llei que marcarà la diferència en la vida de les persones trans», com afirma Nhabi, coordinadora del grup d’atenció en temes trans (GATT) de Lambda.

 

«Amb una llei parada per una baralla política, és més necessari que mai fer-nos visibles i reclamar el reconeixement legal dels drets de les nostres companyes trans», assegura Fran Fernández, coordinador general del col·lectiu LGTB+, «a més de combatre el discurs d’odi de l’extrema dreta i donar a conéixer les nostres reivindicacions».

 


Manifestació de l’Orgull
La manifestació d’enguany ve condicionada per les restriccions sanitàries, per la qual cosa no serà possible celebrar la festa final a la Plaça de l’Ajuntament, i tindrà lloc el dilluns 28 de juny de 2021, Dia de l’Orgull LGTB+, a les 20:00 hores.

 

Aquesta data, a més, reivindica l'origen històric d’aquest dia que beu dels disturbis d’Stonewall als Estats Units d’Amèrica, quan dones trans encapçalaren l’enfrontament contra la policia i contra l’abús legislatiu que suposava atacar qualsevol persona fora de la norma heteropatriarcal blanca.


La manifestació tindrà com a punt de concentració l’Albereda, entre el Pont del Real i el Pont de l’Exposició. Enguany, el recorregut finalitzarà al carrer Xàtiva amb la lectura del manifest i evitarà entrar en la Plaça de l’Ajuntament, de manera que la concentració final es faça en un lloc més ample que permeta respectar les distàncies interpersonals.

 

Lambda convida la ciutadania valenciana a participar i mostrar el seu recolzament a la igualtat de les persones LGTB+ amb responsabilitat, respectant la distància social i fent ús de la mascareta al llarg de tot el recorregut.