La província de València crema els seus monuments fallers

Dilluns, 06 Setembre 2021 11:09 Escrit per  Consorci Provincial de Bombers Publicat en València Vist 386 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Consorci Provincial de Bombers de València treballà en la Nit de la Cremà per a facilitar que es pogueren cremar les falles de diversos municipis de la província de València, en una nit emblemàtica, ja que es tractà de la primera cremà que s'ha pogut realitzar des que es va declarar la pandèmia. Així, el Consorci posà en marxa un dispositiu preventiu per estar presents en la cremà de 140 monuments d’un total de catorze municipis, atenent la totalitat de les peticions de serveis preventius sol·licitats pels consistoris.

 

La pandèmia ha marcat el volum de serveis a realitzar durant aquesta nit, ja que els 140 monuments fallers que es cremaren representaren un 73% menys que en anys anteriors. En el dispositiu de prevenció del Consorci de la “Nit de la Cremà de 2021”, a banda dels prop de 100 efectius que hi havia de guàrdia, el personal del Consorci es reforçà aquesta nit amb 120 persones més. Quant als vehicles, s’hi destinaren al dispositiu de la Cremà un total de 33 vehicles, entre autobombes i vehicles per a unitats de comandament. Es tracta, respectivament, d’una disminució del 75% respecte al personal de la Cremà d’anys anteriors, i vora un 84% menys de vehicles, una reducció motivada pel menor nombre de monuments que es cremaren, a causa de l’escenari de pandèmia.

 

Així i tot, des del Consorci van voler estar al costat de la ciutadania valenciana en aquesta nit tan especial per als fallers i les falleres, i per això facilitaren amb el seu dispositiu preventiu la celebració de la cremà d’aquests 140 monuments. Un dispositiu que comptà com en anys anteriors amb la col·laboració d’Ajuntaments i Policies locals tant en l’organització habitual d’aquesta nit com en la seua implicació en el compliment de les normes COVID dictades per la Conselleria en els actes d’enguany.