⁣⁣La Biennal de València Ciutat Vella Oberta ret homenatge a l'artista Nacho Ruiz

Divendres, 19 Novembre 2021 09:07 Escrit per  Publicat en València Vist 337 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La cinquena edició de la Biennal de València Ciutat Vella Oberta retrà homenatge a l'artista valencià Nacho Ruiz aquest dissabte, mort l'any passat. Una de les seues últimes obres s'exposarà en el Museu de la Ciutat, que podrà visitar-se del 16 al 21 de novembre.

 

La Biennal de València Ciutat Vella Oberta és una biennal multidisciplinària que pretén dinamitzar el panorama artístic del districte de Ciutat Vella de València. Els veïns, visitants i turistes podran disfrutar del treball d'artistes reconeguts i emergents que obriran les portes dels seus tallers, espais expositius i museus del centre històric, entre ells Hygiene, l'espai creatiu de Nacho Ruiz, situat al carrer del Pintor Diumenge, 18, en el barri del Carmen.

 

L'espai durant el transcurs de la Biennal albergarà una exposició de les seues peces més característiques així com de les seues instal·lacions de fibra òptica. Serà dissabte que ve 20 de novembre quan a les 18h a la sala Hygiene, "el seu centre d'operacions artístiques" com ell li cridava, aculla un recordatori de les seues amistats i artistes més pròxims en l'espai on l'artista amb entusiasme i compromís promovia l'art, el seu art. La clausura de la Biennal se celebrarà en Hygiene els dies 20 i 21 de novembre.

 

Nacho Ruiz Ferrer

Implicacat al llarg de tres dècades de professió en diversos projectes artístics com la Sala Taronja o el Gabinet de Hygiene, amb Ruiz es va, en paraules d'un dels seus amics més pròxims "un trosset de la ciutat de València".

 

Després d'estudiar Belles arts en la Reial Acadèmia de Sant Carles, Ruiz va acumular una desena d'exposicions en solitari i quasi mig centenar de participacions en altres tantes col·lectives. La seua especialitat eren les instal·lacions lumíniques encara que també va desenvolupar la seua carrera des de la pintura o l'escultura. A més de la seua pròpia producció, Nacho Ruiz també va estar implicat en nombrosos projectes i col·lectius artístics i socials de la ciutat.

 

Informa Nou Horta. València

Modificat el Divendres, 19 Novembre 2021 09:09