Mª Ángeles López guanya la II Edició de Dissenys que Canvien Vides

Dilluns, 29 Novembre 2021 12:45 Escrit per  Publicat en València Vist 293 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Fundació Cus a través de Coso Moda ha celebrat aquest 25 de novembre de 2021 la desfilada de l'II Premi Dissenys que Canvien Vides a benefici de Harambee. Després de mesos d'espera per la pandèmia, hem pogut assistir a la desfilada d'aquest projecte de Coso, el benefici del qual cobrirà 12 beques d'estudi de tall i confecció en el centre Ilomba de Costa d'Ivori a través de l'ONG Harambee.

 

La guanyadora del certamen ha sigut Mª Ángeles López amb un disseny de la col·lecció “Dancing Kizomba in Àfrica”, amb el qual ha volgut transmetre “l'amor que sent per aquest ball africà, perquè sent la llibertat com una dona africana que s'allibera en sentir el seu cos en moviment, connectada per complet amb l'altra persona únicament a través del llenguatge de la dansa”.

 

En el seu disseny ha optat per la tendència africana de mangues bollades volants i fulards fent l'ullet a la morfologia de la vestimenta quotidiana de la dona africana i la seua cultura. L'estampat del disseny han sigut dissenyats per la mateixa Mª Ángeles amb un programa de disseny gràfic.

 

El segon premi ha sigut per a Diego Viesdma amb un disseny molt voluminós i vaporós, la peça central del qual porta una cotilla acabada en punta en el davanter i a l'esquena, adornat amb cintes de colors disposades en línies. La part inferior està composta per un mono de camals amb volum utilitzant la forma de capa sencera. Acaba el conjunt amb un drapejat simètric nuat al coll amb un llaç a l'esquena.

 

I el tercer ha sigut atorgat al disseny de Maite Juaresti, inspirat en els terrenys rugosos, els paisatges amb molt de gramatge i amb un to viu i intens. Una combinació de dues peces evasé enaltint la figura femenina.

 

En la desfilada ha mostrat el treball de 13 joves promeses de la moda que competien pels tres premis de joves dissenyadors. Tots ells, són estudiants d'escoles de disseny com EASD València, EASD Alcoi, escola Andrespert, Sevilla de Moda, Escola de Cantàbria, Cànem i UNAV.

 

L'esdeveniment ha comptat amb un jurat conformat per professionals del sector de la moda compost per: Dolores Cortés, Elena Regadera, Javier Calvo, Presen Rodríguez, Begoña Clérigues i Papa Balla Ndong.

 

Els criteris seguits per a atorgar els premis seran l'originalitat, qualitat, creativitat, interpretació del valor de la cultura africana i la innovació. Es concediran tres premis patrocinats per Clínica Dermatològica IVADE, Clínica Làser Bèlgica i Ribera Salut. Per a col·laborar amb el projecte s'havien posat a la venda entrades Fila 0 i làmines exclusives i numerades de Javier Calvo.

 

Dissenys que canvien vides

La iniciativa va sorgir fa uns anys de l'equip de Coso Moda amb l'objectiu de finançar beques de cort i confecció per a brindar noves oportunitats a la dona africana. Des d'aquell moment en el qual dissenyadores consagrades i novelles van col·laborar amb la seua creativitat a donar forma a dissenys inspirats en la cultura africana i després de l'èxit de la convocatòria, va ser quan la Fundació Cus va llançar el Premi Dissenys que Canvien Vides amb l'objectiu de finançar les beques i donar visibilitat al treball de dissenyadors emergents. Dissenys que canvien vides és ja una iniciativa consolidada que compta amb el suport de molts col·laboradors que fan possible aconseguir els objectius fixats per a formar a dones a Àfrica a través de la ONGD Harambee.

 

Modificat el Dilluns, 29 Novembre 2021 12:50