La Policia Nacional controlarà la possible incursió de drons durant les Falles 2022

Dimecres, 02 Març 2022 12:03 Escrit per  Publicat en València Vist 200 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Nacional establirà un dispositiu de seguretat de cara a la celebració de les Falles 2022 perquè les festes transcórreguen sense incidents. Per a això, entre altres mesures, els agents comptaran amb mecanismes per a detectar i, en el seu cas, neutralitzar la incursió de possibles drons pirates en esdeveniments amb multituds, com ja es va fer en les Falles de l'any passat, amb grans resultats.

 

Agents del Servei de Mitjans Aeris de la Policia Nacional es despleguen per terrats de la ciutat amb l'objectiu de controlar la presència de drons. Per a aquest fi, compten amb dispositius que alerten del vol furtiu d'un dron, marcant la posició del pilot, així com l'altura, model i número de sèrie de l'objecte.

 

En cas de detectar-se l'aproximació d'un dron potencialment maliciós, els policies disposen d'un equip que permet inhibir les freqüències, frustrant així qualsevol intent d'accedir a la zona de seguretat. Així mateix, aquest equip compta també amb un GPS, que permet posteriorment a les patrulles en l'àmbit de sòl identificar i en el seu cas sancionar al pilot del vol il·legal.

 

D'aquesta manera, la Policia Nacional vol garantir la seguretat ciutadana durant la celebració de les Falles 2022, no sols a peu de carrer, sinó fent front també a possibles amenaces aèries.

 

Altres esdeveniments

Els equips anti-drons de la Policia Nacional ja han sigut emprats anteriorment en altres dispositius de seguretat establits amb motiu de la celebració de grans esdeveniments. Exemple d'això ha sigut la gala dels Goya o la visita de S. M. El Rei Felip VI a la ciutat de València.

Modificat el Dimecres, 02 Març 2022 12:03