La Diputació col·labora amb el festival internacional “Humans Fest”

Dimarts, 03 Mai 2022 14:38 Escrit per  Publicat en València Vist 269 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'àrea de Cooperació Internacional de la Diputació de València col·labora, una edició més, en la Humans Fest, Festival Internacional de cine i drets humans de València 2022, organitzat per la Fundación por la Justicia, a través d’una subvenció en concurrència competitiva per a projectes de sensibilitat social de 2021.

 

La diputada de Cooperació Internacional, Mentxu Balaguer, s'ha reunit amb el president de la Fundación por la Justicia, José Mª Tomás y amb la directora del festival, Majo Siscar, per conéixer les necessitats del festival que se celebrarà del 9 al 18 de juny d'enguany.

 

Com explica la diputada Mentxu Balaguer, "el festival iniciat en 2009 i amb 12 edicions realitzades, ha aconseguit un equilibri entre la defensa dels drets humans i la denúncia de les seues vulneracions a tot el món i al mateix temps la realització d'una sèrie d'activitats de contingut social que apropen la cultura audiovisual tant al públic general com a públics especialment vulnerables".

 

La XIII edició del Humans Fest aprofundirà en esta trajectòria i en les aliances ja construïdes per a reforçar els espais d'integració cultural des del coneixement de la realitat i la implicació activa en la societat valenciana, amb l'objectiu de promocionar la cultura a través de l'audiovisual i promoure una reflexió crítica sobre les causes de la desigualtat mundial, per a provocar canvis en les pautes de comportament i que repercutisquen en les societats dels països del Sud.

 

Paral·lelament, el festival també incidirà en la promoció, difusió i formació sobre els drets humans i la seua violació; el foment del voluntariat i la participació de la societat com a agents de l'educació per al desenvolupament; i el desenvolupament d'iniciatives i propostes de caràcter innovador en l'àmbit de l'educació per al desenvolupament i la sensibilització social, promovent la igualtat i l'apoderament dels sectors més desfavorits.

 

Fundación por la Justicia

L'organització té el seu origen en 1994, fundada per un grup de professionals de l'àmbit de la justícia entorn d'un propòsit comú: la certesa de que és possible, políticament rendible, socialment exigible i èticament imprescindible apostar per una justícia diferent, compromesa, accessible, pròxima, i que treballa per combatre qualsevol classe d'injustícia. Per a aconseguir-ho, l'organització actua per la promoció i defensa dels drets humans.

 

 

 

 

 

 

 

Modificat el Dimarts, 03 Mai 2022 14:39