El festival Surf, Music & Friends arriba per primera vegada a València

Dijous, 02 Juny 2022 10:09 Escrit per  Publicat en València Vist 228 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Pati dels Boïl de la Scala de la Diputació de València ha acollit hui dimarts la presentació del festival que més surf mou a Europa, el Surf, Music & Friends, que se celebra per primera vegada a València després de huit reeixides edicions a Salinas (Asturias). L'esdeveniment se celebrarà del 9 al 12 de juny en la Marina de València, i portarà a la ciutat a alguns dels millors surfistes d'ones grans del món com Jamie Mitchell, Iballa Ruano, Axi Muniain o el jove i prometedor Ben Larg, juntament amb filmmakers de la talla de Vincent Kardasik o Michael Darrigade, sumant quatre dies d'activitats gratuïtes al voltant del surf en una nova proposta d'oci, cultura, educació i esport.

 

Durant l'acte, el diputat de Joventut i Esports, Andrés Campos, ha posat l'èmfasi en el paper de la Diputació de València per a “poder desenvolupar esdeveniments que tinguen una estratègia consolidada, portant a la nostra província un festival que involucra a tot un grup i una cultura entorn del surf, i que transmet uns valors que des de la corporació tractem sempre de difondre”.

 

Surf, Music & Friends és conegut per la variada oferta d'oci per a tots els públics entorn de la mar i les seues pràctiques esportives, de manera que els assistents podran gaudir no sols de surf, sinó també d'una gran varietat d'activitats relacionades amb la seua cultura i els valors que promou. Tallers, neteja de platja, gimcanes, personalització de taules al moment (Live Shaping), una cuidada selecció de Food Trucks, el millor Surf Market, Surf Films en pantalla gran, divulgació i educació a través de l'Aula de la Mar i els destacats científics i doctors que hi participaran, com el Dr. Fernando de Rojas o Lizzie Wellborn, ironwoman australiana i protectora dels oceans i, per descomptat, la música en directe amb els concerts i actuacions de Mr. Sánchez, Los Invaders, Calivvla o La Peluquera, entre altres.

 

El fet que siga un festival multidisciplinari ha sigut clau per a triar València com a seu després de huit anys celebrant-se a la localitat asturiana de Salinas. En eixe sentit, el codirector del festival, Lluís Salvador, ha volgut destacar “els valors que representa l'esdeveniment i com des d'un principi volia buscar la manera de traure'l de Salinas a València, i per a això calia enfocar-ho amb tota la cultura i multidisciplinarietat del festival”.

 

Incidint en això, Carlos Meana, també codirector, ha subratllat que “des del respecte que li devem al surf i tots els seus practicants, el que busquem és que se senten orgullosos amb la proposta que portem a València. Volem que el públic valencià disfrute amb este festival i més enllà dels seus quatre dies, deixar un xicotet llegat amb la part formativa i el treball de base, ja que el surf és molt més que lliscar en una taula sobre les ones.”

 

D’altra banda, Pilar Bernabé, regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, ha donat les gràcies als organitzadors per “sumar-se a una marca col·lectiva com és marca València, amb valors com els que hui s'han presentat ací i amb l’esperança que el festival es quede per molts anys sumant totes les edicions possibles”.

 

Surf, Music & Friends: de Salines a València

Amb el lema En València se surfea, l'objectiu dels organitzadors és posar de manifest la cultura que existix entorn dels esports de lliscament, que cada vegada tenen més rellevància a la ciutat, convertint-la en el lloc perfecte per a realitzar un festival de surf d'ones grans.

 

El festival mobilitza les persones amants del surf per a generar una cosa única a València i en el món del surf, una trobada de surfistes, filmmakers, socorristes professionals i surfistes d'ones grans. En eixe marc, acudiran alguns dels millors socorristes del món dins d'una de les proves esportives clau del festival, la Waterman Challenge. Esta primera edició a València de Surf, Music & Friends vincula precisament a socorristes, surfistes i filmmakers, posant en valor la importància del treball en equip quan es tracta d'ones grans i com este canvi de paradigma està afectant la imatge del surf.

 

Esta primera edició de Surf, Music and Friends a València és possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de València juntament amb l'Ajuntament de València, a través de les seues regidories d'Esports i Turisme i la participació de la Marina de València.

 

Modificat el Dijous, 02 Juny 2022 10:11