El 51,3% dels veïns de Benimaclet considera necessària més habitatge protegit per al barri, segons un estudi

Dijous, 11 Mai 2023 19:15 Escrit per  Publicat en València Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'estudi de la plataforma Viviendea, l'objectiu de la qual és conéixer la demanda de l'habitatge real d'obra nova en el barri, mostra com el 57,1% considera prioritari el soterrament de la ronda nord, enfront del 42,9%

I només el 11,2% dels participants considera els horts urbans privatius com a espai verd prioritari en el barri, enfront del 55,9% que prioritza un parc públic gran

El 51,3% dels veïns de Benimaclet i poblacions adjacents considera necessària més habitatge protegit per al barri, enfront del 48,7% que veu més necessàries les promocions privades de renda lliure, segons un estudi realitzat per la plataforma Viviendea.

Així mateix, l'estudi desgrana altres qüestions de rellevància com que el 68% dels participants té un interés alt en el PAI de Benimaclet, enfront de l'interés mitjà del 29,1%, i sota del 8,1%. D'igual forma, el 57,1% opina que és prioritari el soterrament de la Ronda Nord, enfront del 42,9% que no considera prioritària aquesta infraestructura.

L'estudi ha sigut realitzat durant les dues últimes setmanes del mes d'abril a un total de 3.146 persones, de les quals, el 74,3% són veïns i veïnes del barri de Benimaclet i el 25,7% de poblacions adjacents. El seu objectiu és conéixer la demanda real d'habitatge d'obra nova en aquesta zona de València i l'opinió dels seus veïns en relació a qüestions transcendentals com el seu PAI, soterrament de la Ronda Nord i instal·lacions i serveis prioritaris per a desbloquejar la distància entre els actors implicats en el projecte d'ampliació del barri.

Quant a la preferència pel tipus d'habitatge per al barri, el 42,8% prefereix que es construïsquen edificis d'habitatges de més de 4 plantes, el 42,8% de menys de 4 plantes i el 14,5% unifamiliars.


Horts urbans privatius
Preguntats per l'espai verd prioritari per al barri, només el 11,2% prioritza els horts urbans privatius, el 55,9% un parc públic gran per al barri i el 32,9% diversos parcs xicotets.

Respecte a la instal·lació esportiva, el 57,8% considera prioritari un parc gran multifuncional, el 23,3% un poliesportiu, mentre que el 12, 6% una piscina i el 6,3% un camp de futbol.

L'informe subratlla en referència al servei de mobilitat per al barri que el 37,3% demanda com a prioritari un pàrquing subterrani, el 33,8% un estacionament per a vehicles privats i el 28,9% un carril bici.


Serveis generals i instal·lacions
Com a serveis generals, els veïns de Benimaclet atorguen més prioritat a la construcció d'un centre cultural (30,9%), un centre per a persones majors (23%), un centre de salut (12,9%), institut (10,8%), Col·legi infantil (10,1%), una zona d'oci nocturn (7,2%) i una Universitat per a persones majors (5%).

Quant a la instal·lació, als veïns els agradaria una zona de descans comunitària (34,9%), instal·lació en el barri de xarxa integral de fibra 5G (16,9%), carregadors per a vehicles elèctrics (14,9%), instal·lació per a zona d'art urbà (13,3%), taquilles per a recollida de paquets (8,2%), instal·lació de yogapark (7,7%) o instal·lació de parkour (4,1%).

En un altre ordre de qüestions, el 62,1% dels participants considera prioritària la creació d'un pipican o parc per a gossos, mentre que el 37,9% no.

Referent a aquest estudi, el CEO de Viviendea, Sergio López, destaca com “aquestes dades revelen les preferències reals de com els veïns de Benimaclet i persones que volen habitar en aquest barri desitgen els seus habitatges, els seus serveis i les infraestructures del mateix sense cap afany més que el d'aconseguir una radiografia veraç de la demanda d'obra nova en aqueix barri”.


Sobre Viviendea
La plataforma Viviendea va nàixer l'any 2015, en plena crisi immobiliària, com una eina per a donar solució a un problema del sector i desbloquejar d'aquesta manera la interacció entre els diferents agents que intervenen en el procés d'obra nova. Recentment, la plataforma acaba de crear una nova versió, que es tracta d'un Programari as a Service -SaaS- que col·loca al comprador de l'habitatge en el centre del desenvolupament de la promoció.

D'aquesta manera, la plataforma permet connectar al comprador amb els promotors immobiliaris i amb la possibilitat d'escoltar les necessitats dels usuaris. Amb la nova versió, a més del lloc en el qual l'usuari vol residir, tipus d'habitatge i altura, pot afegir acabats de sanitaris o tipologia i qualitats de revestiments.

En 2018, la startup, després del seu pas per Llançadora, la incubadora de l'empresari valencià Juan Roig, va validar el seu model en el món real i va crear la primera promoció sota el model Viviendea de captació de demanda.

En 2020, la plataforma guanya el premi Construction Tech Startup Fòrum by Neinor Homes en la fira Rebuild, una convocatòria que reuneix les startup líders del panorama proptech nacional. També aqueix any, la plataforma aconsegueix els 20.000 habitatges dissenyades sent finalista en l'última convocatòria de 2023 com a millor experiència d'usuari.

En l'actualitat, ja compta amb quasi més de 100.000 habitatges dissenyats i ofereix al sector els informes més complets d'obra nova i demanda, estructurats per zones concretes.

Modificat el Dijous, 11 Mai 2023 19:15