L’Escola Superior de Disseny i la Fundació Horta Sud col·laboraran en l’exposició del 50 aniversari del moviment associatiu

Dimecres, 17 Mai 2023 11:10 Escrit per  Publicat en València Vist 48 vegades
Valora la notícia
(1 Voto)

Les dues entitats han subscrit un ampli conveni de col·laboració on s’estableix la continuïtat del Taller de Còmic Social, la creació del Taller d’Identitat de Marca per a Associacions i la participació en la Revista Papers.

Després de molts anys de treball conjunt, l’Escola Superior de Disseny de València i la Fundació Horta Sud han subscrit un conveni de col·laboració per oficialitzar aquesta relació. Concretament, les dues entitats es comprometen a “intercanviar experiències i punts de vista, reflexionar col·lectivament sobre les seues accions i contribuir a la consolidació i posada en marxa de noves iniciatives de participació”.
Per a fer-ho, l’ Escola Superior de Disseny de València i la Fundació seguiran col·laborant en el Taller de Còmic Social – Històries de Superació, que enguany arriba a la quarta edició i que permet visibilitzar en format còmic el treball diari de les associacions. Aquest projecte, com en els anys anteriors, continuarà estant dirigit per Antonio Javier García González, professor de Dibuix Artístic i Color, i hi participarà també La Grúa Estudios, que impartirà quatre ‘workshops’.
Per altra banda, també s’estableix com a modalitat de col·laboració la primera edició del Taller d’Identitat i Marca Corporativa per a Associacions, dirigit per Ignacio Lavernia i Roberto Hoffmann Català, professors de Disseny Gràfic, i que actualment està desenvolupant-se. Fruit d’aquest taller, dotze associacions rebran propostes de marca elaborades per l’alumnat i que permetran a aquestes entitats millorar la seua visibilitat i comunicació, tant interna com externa.
A més d’aquests dos projectes, el conveni estableix també dues novetats. La primera, la col·laboració de l’Escola en l’exposició impulsada per la Fundació en motiu del 50 aniversari de l’entitat i del moviment associatiu, Les victòries cal saber-les veure, que s’inaugurarà al Centre del Carme de Cultura Contemporània a principis de juliol. En aquest cas, l’Escola participarà activament amb la intervenció de les fotografies, a càrrec del professor de Dibuix Artístic, Miguel Ángel Maestre Yago. Per últim, l’Escola de Disseny de València i la Fundació ampliaran també la seua col·laboració a la Revista Papers, revista que publica la Fundació Horta Sud des de fa més de vint anys i que vol donar un salt de qualitat amb la incorporació d’il·lustracions per a la portada i l’interior de la revista. Per fer-ho possible, serà l’alumnat i el professorat de l’Escola qui duga a terme aquestes il·lustracions.
Tant la directora de l’Escola Superior de Disseny, Rosa Esteban Esteban, com el director de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta Balastegui, han coincidit en celebrar aquest acord que “evidencia la bona relació entre les dues entitats i resulta beneficiosa tant per l’alumnat de l’Escola com per les associacions que hi participen”. A més, tant Esteban com Huerta han destacat la importància de “seguir repensant i innovant” conjuntament, “especialment en un context d’incertesa i canvi constant, on cal mantenir-se al dia per impulsar iniciatives que afavoreixen tant a l’alumnat com a les associacions”.