InicioVALENCIANOEntrevistesEntrevistem a la capitana mora i alferes de Moros i Cristians 2023...

Entrevistem a la capitana mora i alferes de Moros i Cristians 2023 de Torrent

Vicen Medina, Capitana Mora de la comparsa Almohades, i Gema Puchades alferes de Benimerines

REDACCIÓ 

Quan vas començar a participar en les Festes de Moros i Cristians de Torrent, i perquè t’agrada més el bándol moro ?

VICEN: La nostra comparsa es va crear a l’any 2000, vam decidir un grupet d’amics i formar part d’una compasa mora, i pers sort va poder ser així. M’encanta el color dels tratges, el maquillatge. Jo sempre dic «tot els dies sòc cristiana però la semana de festes sòc mora».

GEMA: Sòc de la falla Avinguda on teniem la filà mora Tuareg, i ja feiem el dia 18 una xicoteta entrada mora, aixi que quan ja se va crear la festa, m’agradava molt i me volia apuntar,  però no va ser fins que els meus xiquests van ser un poc mes majors que vaig formar part de la comparsa.

M’agradat molt sempre el bàndol moro, m’ha cridat sempre l’atenció,  la vestimenta, la música, a més que tinc família que venen ja de llocs on fan festa de moros i cristians, i han sigut moros.

Quants anys porteu en la comparsa o filà? I qui vos agrada més?

VICEN: Pues com he dit sòc fundadora, i el que destaque és que són una comparsa molt familiar, i els xiquets estan seguint la tradició, ja tenim un grupet, que són els juvenils Almohades, són fills o nebots nostres.

GEMA: M’encanta perquè som tot dones i s’entenem molt bé, encara que tenim les nostres cosetes. Feu alguna cosa diferent per al 25 anversari?  Voliem fer nova vestimenta però al final no hem arribat un acord i ho farem per a capitania. El que si van fer és celebrar una festa pel matí per a la festa de Sant Joan, que desde ara ho farem tots els anys.

Pensàveu que algun dia seríeu les capitanes o alferes de les festes de Moros i Cristians?

VICEN: La veritat és que sempre havia tingut aquesta il·lusió, representar a la meua comparsa, per sort no va presentar ningú mes candidatura, pense que sabien que me feia molta il·lusió i per això repectaren la meua candidatura. 

GEMA:  Jo ja havia dit que me faria molta il·lussió ser alferes, se van presentar 3 però finalment quedarem dos en la segon volta de votació i va estar molt renyida. Jo la veritat molt contenta.

Teniu preparada alguna festa?

VICENTA: Normalment no solem organitzar festa, però aquest any els nostres juvenils han organitzat una festa per a la nit per del dissabte 22 , esperem que isca tot bé. 

Com esteu visquent l’any?

GEMA: No me ho esperaba, la vida tant social com cultural de Torrent, és molt intensa i ha sigut molt a tope, hem acudit a molts actes que ens han sorprés i hem gaudit, i hem fet pinya en els nostres companys. Ara sols ens queda gaudir de les festes.

Què destacarieu de la festa de Moros i Cristians?

VICEN: Per a mi és la millor, la estructura de la entrada, baixar i vore a la gent, es una pasada jo sobre tot, quan pase per la part de la plaça, perquè viu per ahí la meua família.

GEMA: La veritat que es una pasada, baixar i vore a la gent animant, a mi m’grada molt quan pasem per la part del Convent.

Què ens podeu avansar del boato?

VICEN: La gent que ens ha vist vestits i sap com som, ja pot fer-se una idea de com anem a baixar, va ser molt la nostra essència, el millor es que anem a contar en gent de fora, i també jo vaig a gaudir de la companyia de les mues amigues, així  que vaig a baixar molt ben acompanyada.

GEMA: Nosaltres tenim poquet i bó, pensem si lo breu es bó, millor. I com ha dit Vicen va ser molt el nostre estil.

Quin desig teniu per aquestes festes

VICEN: Gaudir al màxim i per favor que no ens ploga, que en el temps tan loco que está fent, esperem que no ploga.

GEMA: Pense igual que Vicen, que no ens ploga i gaudir-ho i poder arribar a tot.

Voleu enviar algun missatge a la gent?

VICEN: Si, que vinguen a gaudir amb nosaltres, els va a encantar la festa i la entrada.

GEMA: Jo he convidat ja tot el món, vindran uns amics a vorem que no han vingut mai, espere que els agrade.

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments