InicioHorta Nord - VALMeliana-VALMeliana abaixa els impostos

Meliana abaixa els impostos

Tal com el govern municipal havia previst a l’inici de la legislatura dins dels diferents marcs pressupostaris aprovats, el ple de l’Ajuntament de Meliana va acordar en la sessió ordinària d’octubre la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles de naturalesa urbana.  

Com detalla la regidora d’Hisenda i primera tinenta d’Alcaldia, Maria Pilar Asensio, “concretament hem abaixat el quoeficient municipal del 0,71 % al 0,69 %, el més baix que mai ha tingut Meliana. La reducció, suposarà uns 60.000 € menys en el pressupost d’ingressos municipal”. Esta rebaixa se succeïx a les diferents disminucions que s’han realitzat al llarg de la legislatura. La regidora explica que «ho hem fet així, de manera progressiva i escalonada, per a garantir l’estabilitat pressupostària i complir amb els diferents paràmetres restrictius marcats pel Ministeri d’Hisenda».

D’altra banda, es van fixar unes deduccions pel que fa als guals que permeten l’accés dels vehicles als garatges i aparcaments en vivendes i edificis travessant les voreres. Concretament, en dos supòsits. D’una banda als guals del polígon industrial, que es bonifiquen en dos sèptimes parts en considerar l’activitat principal de les empreses de dilluns a divendres; i, de l’altra, als carrers de l’àmbit del mercat municipal, que es bonifiquen en una sèptima part per la celebració setmanal. Per a la responsable econòmica, «és important estimular l’activitat empresarial al polígon i també reconéixer la situació particular dels guals de la zona on s’instal·la el mercat».

Finalment, també es va aprovar, per primera volta, una bonificació del 75 % en la contribució rústica per a tots aquells camps que es troben en actiu i estiguen cultivats. En este cas, la regidora d’Agricultura, Amparo Martí, exposava els motius: «es tracta principalment de rebaixar les càrregues als llauradors i les llauradores, però també d’estimular el cultiu de les terres i evitar els camps abandonats». Per a l’aplicació de la bonificació, caldrà presentar una declaració com a que les terres estan cultivades, i el Consell Municipal Agrari serà l’encarregat de fer les comprovacions pertinents. 

 

Informa Nou Horta. Meliana

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments