InicioHorta Nord - VALPaterna-VALPressupostos participatius per a Paterna en 2018

Pressupostos participatius per a Paterna en 2018

L’Ajuntament de Paterna presenta els pressupostos a aprovar per a l’exercici de 2018; l’augment de la partida per a Esports per la candidatura a Ciutat Europea de l’Esport o la inclusió del projecte del segon túnel per a accedir al polígon del Font del Pitxer són alguns dels punts d’uns pressupostos de 60 milions d’euros, que el seu 30% decidiran els veïns a què es destina a través d’un procés participatiu.

L’equip de Govern local ha presentat els pressupostos preparats per a 2018, uns comptes que el consistori paternero pretén aprovar abans d’acabar l’estiu. L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, parla d’uns pressupostos “equilibrats, l’actual ajuntament no creu en el concepte d’acumular molt superàvit, si hi ha diners, cal gastar-ho per a millorar les prestacions als ciutadans”. Igual que els aprovats per a 2017, els pressupostos per al següent exercici compten amb un total de 60 milions d’euros.

D’aquesta quantitat, l’ajuntament ha volgut destacar les partides que es dedicaran a la prevenció d’incendis, després d’haver liquidat el deute que de l’anterior legislatura es mantenia amb el Consorci de Bombers, i l’augment de la partida destinada a Esports. Una aposta, la de pujar un 10% el dedicat a aquesta àrea, de la qual ja es va informar arran de la candidatura de Paterna a ser Ciutat Europea de l’Esport. També s’augmentarà el pressupost a Educació, amb el qual es remodelarà el centre Valentín Hernáez i, també, s’intentarà que en la ciutat s’òbriga una Escola Oficial d’Idiomes. El túnel que funcionaria com a segon accés al polígon industrial Font del Pitxer, la projecció del qual ja va anunciar l’Ajuntament de Paterna el mes passat, també està inclòs en el pressupost municipal de 2018; un túnel per a la construcció del qual, Paterna espera comptar amb una mica més de tres milions d’euros de subvenció per part de Conselleria, encara que la redacció del mateix ja està reflectida en aquests comptes presentats, que es pretén que s’aproven durant el mes de juliol.

Una altra de les novetats d’aquests pressupostos locals per a Paterna, és que la destinació del 30% dels mateixos es decidirà a través d’un procés participatiu entre els veïns de la localitat. L’esborrany del pressupost es penjarà en la web de l’Ajuntament i sobre aquest document podrà opinar-se. Poc després es convocarà la reunió de diferents juntes dels barris per a rebre els seus comentaris, i finalment es convocarà al Consell de Participació per a aportar les idees definitives. Aquest procés finalitzarà entre setembre i octubre, “perquè el procés d’opinar i proposar es faça amb temps, de forma tranquil·la”, s’ha afirmat.

En la presentació d’aquests pressupostos, també s’ha anunciat la congelació de l’IBI para 2018, després de baixar-ho un 8% enguany, l’adquisició d’una zona verda per a ampliar l’àrea d’esplai en el barri de Campament, i l’augment d’un 10% de la partida per a Festes, després de la declaració de la Cordà com a festa d’interès turístic nacional. En aquest cas, es pretén ampliar de 70 a 100 metres l’àrea del Cohetódromo per a assimilar-ho encara més al carrer Major de Paterna, encara que és un projecte per a les festes de 2018, no per a aquest agost. 

En la presentació dels pressupostos han estat presentes tots els partits del pacte de Govern de Paterna; tots els membres del pacte han valorat positivament els pressupostos elaborats per a 2018 i també les comptes amb les que s’ha funcionat durant 2017, un any en el qual s’ha tornat a reduir el deute de l’Ajuntament i que, segons previsions del mateix, podria quedar per sota del 50% una vegada acabe l’any.

 

Informa Nou Horta. Paterna

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments