InicioHorta Oest VALAlaquàs-VALCs Alaquàs: "Hem demanat que es retornen els quasi 3.000 milions d'euros...

Cs Alaquàs: «Hem demanat que es retornen els quasi 3.000 milions d’euros que el Govern va perdonar als defraudadors»

Regidor i Portaveu del Grup Polític Municipal Cs Alaquàs, Juan Carlos Mellado: «El Tribunal Constitucional ha declarat de forma unànime la inconstitucionalitat de l’amnistia fiscal aprovada pel Govern del PP el març de 2012 amb el suport de Convergència i Unió (CiU), ara PDECat.».

Esta mesura va permetre la regularització de rendes defraudades a un tipus reduït ─10%, encara que més tard Hisenda mitjançant un nou perdó il·legal va fer que només anara un 3%─ i va eximir als defraudadors que es van acollir a l’amnistia de la imposició d’interessos, recàrrecs i sancions, administratives o penals. La sentència del TC al·lega que l’amnistia fiscal és «inconstitucional» i «nul·la» per vulnerar l’article 86.1 de la Constitució, que prohibix l’ús del Reial decret-llei quan les mesures aprovades afecten «de forma rellevant o substancial» als drets i deures fonamentals, com és el cas de el «deure constitucional de ‘tots’ de contribuir al sosteniment de les despeses públiques» establit en l’article 31.1 de la Carta Magna.

Les amnisties fiscals no són exclusives dels Governs de torn amb majoria absoluta. En èpoques de crisis, s’ha girat l’esquena a la classe mitjana treballadora, exigint-los un esforç fiscal que no exigien als defraudadors, en molts casos companys de partit o de pupitre.

Prova d’açò són els PGE que Cs es va asseure a negociar i que retornen a la classe mitjana i treballadora tot l’esforç que ha fet durant la crisi. Hem aconseguit acabar amb les retallades i les pujades d’impostos, així com el compromís de destinar 100 milions d’euros addicionals a l’Agència Tributària a combatre el frau fiscal, alguna cosa impensable amb un Govern amb majoria absoluta.

Per açò i molt més, des del Grup Polític Municipal de Ciutadans Alaquàs es presente davant el Ple del passat dia 29/06/2017, una MOCIÓ PER A LLUITAR CONTRA EL FRAU FISCAL i que va ser APROVADA amb els vots A favor dels Grups Municipals d’Alaquàs: PSOE, Canviem entre Tots, Cs i EU (13 vots) i LES ABSTENCIONS de: PP i COMPROMÍS (8 vots).

 

Entre les nou mesures aprovades cal destacar:

a.) Exigisquen els 2.800 milions d’euros que l’anterior Govern va perdonar il·legalment als defraudadors de l’amnistia fiscal, i que porten als Tribunals tots els casos d’acollits a l’amnistia on existisquen indicis de delictes relacionats amb la corrupció o blanqueig de capitals. Especialment, hauran de remetre, els més de 600 casos de funcionaris i polítics que es van acollir a l’amnistia perquè justifiquen l’origen dels diners regularitzats.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

 

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments