InicioHorta Oest VALAldaia-VALAldaia aconsegueix 1’2 milions d'euros en ajudes durant 2020 per a programes...

Aldaia aconsegueix 1’2 milions d’euros en ajudes durant 2020 per a programes de foment de l’ocupació

L’Ajuntament d’Aldaia va contractar de manera temporal a un total de 83 persones l’any 2020 a través dels programes ECOVID, EMCORP, EMPUJU, ET FORMEM i el Taller d’Ocupació. Això va ser possible gràcies a les ajudes rebudes per la Generalitat Valenciana, 1.224.459 euros, que es van sumar a l’aportació municipal de 100.000 euros per a aconseguir un total d’1,3 milions. L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, ha explicat que «malgrat la poca capacitat de gestió que tenim els ajuntaments en temes de polítiques d’ocupació i de la difícil situació econòmica i social que encara travessem a causa de la pandèmia, sempre treballem per a buscar ajudes i subvencions externes per a poder facilitar l’accés al mercat laboral a la major quantitat de persones possible». Per part seua, també el regidor de Recursos Humans, Sergio Gómez, ha destacat que «la selecció de les persones beneficiàries ha sigut realitzada en tots els casos pel mateix SERVEF”, i incideix en què “aquestes contractacions han ajudat a intensificar la labor que realitzen els serveis municipals en els espais públics de la població».

 

La subvenció ECOVID, concedida per LABORA (Servei Valencià d’Ocupació i Formació, antic SERVEF), va facilitar la incorporació a la fi de 2020 de 20 persones que durant sis mesos faran tasques relacionades amb la prevenció de la COVID, ja que des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament ha reforçat serveis com la neteja i desinfecció dels carrers per a lluitar contra el virus.

 

Així mateix, l’Ajuntament d’Aldaia s’ha adherit un any més al programa EMCORP, destinat a persones parades de llarga duració, i a través del qual el consistori ha pogut incorporar a set persones que han sigut seleccionades prèviament pel SERVEF (LABORA). Aquestes noves contractacions s’han enfocat en el reforç de l’acció en àrees que des del govern municipal es consideren vitals en l’actual conjuntura sanitària, com són els Serveis Socials o els Serveis de Neteja.

 

Pel que respecta als projectes de formació i ocupació per a persones joves impulsats pel SERVEF i que s’inclouen en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, l’Ajuntament d’Aldaia ha tornat a apostar pel programa EMPUJU. A través d’aquesta iniciativa quatre persones s’han incorporat a diferents àrees de l’administració local. Aquests joves treballaran per al consistori durant un màxim de 12 mesos on realitzaran una labor per als serveis municipals que es compaginarà amb una formació complementària.

 

Pel que respecta a ET FORMEM, aquest programa mixt d’ocupació i formació acollirà a un total de 16 persones, totes elles amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, les quals seguiran l’itinerari que els permetrà aconseguir el Certificat de Professionalitat d’‘Operacions de serveis administratius i generals’ mentre realitzen pràctiques remunerades en diferents departaments de l’administració municipal.

 

Durant 2020 Aldaia ha tornat a adherir-se al Taller d’Ocupació, un programa formatiu-ocupacional impulsat per LABORA i subvencionat per la Conselleria d’Economia i que en aquesta ocasió ha oferit aproximadament 1.900 hores de formació per les quals, una vegada finalitzades, els participants reben el certificat professional d’«Operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització», deu més el d’«Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria» i altres punts el de «Pintura decorativa en construcció». Durant el curs els alumnes van fer treballs de recondicionament del mobiliari urbà de la localitat. Guillermo Luján no ha volgut perdre l’oportunitat d’animar als beneficiaris del taller en aquest nou començament: “Aquest projecte ofereix la il·lusionant tasca de fer coses per la nostra localitat, les vostres mans i el vostre treball contribuiran a millorar Aldaia. Així que només puc donar les gràcies per iniciatives com aquesta”.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments