InicioHorta Oest VALXirivella-VALInstal·lació d'enllumenat led a Xirivella

Instal·lació d’enllumenat led a Xirivella

Xirivella renova i modernitza la infraestructura d’enllumenat públic, substituint l’actual tecnologia obsoleta, composta per llums de descàrrega de vapor de mercuri, per tecnologia led. Estes actuacions les podem trobar a l’avinguda del Camí Nou, al barri de la Llum i en distintes places urbanes.

 

Un total de més de 1.200 punts de llum públics (prompte arribarem als 2.000) han sigut substituïts mitjançant mesures d’eficiència energètica atenent criteris tècnics de funcionament i de sostenibilitat per a este tipus d’infraestructures; d’eixa manera, el nou enllumenat està constituït per lluminàries amb l’última tecnologia d’il·luminació led.

 

Es tracta d’un sistema molt més durador, ja que possibilita més de 70.000 hores de funcionament. A més de millorar els nivells d’il·luminació i reduir les molèsties per contaminació lumínica, representen també una reducció de la potència instal·lada en 110 kW, un estalvi energètic de 45.000 kWh/any i una reducció d’emissions a l’atmosfera de 155 tn CO2/any. També suposa un estalvi econòmic anual estimat per a l’Ajuntament de 70.000 euros.

 

En paraules de Vicent Sandoval, regidor d’Infraestructures Bàsiques: «Des de la regidoria portem treballant tota la legislatura per a aconseguir un enllumenat més eficient que contamine menys i permeta estalviar en la factura. Esta inversió és de més de 200.000 euros i en els pròxims mesos seguirem en altres zones de la població. Una vegada tot l’enllumenat siga eficient escometrem temes de smartcity».

 

L’abast de l’obra, junt amb les seues millores, té per objecte, en esta fase, la implantació d’este nou enllumenat a l’avinguda Camí Nou; al barri de la Llum en la zona de l’Alqueria Nova, Andrés Segovia, Félix Rodríguez de la Fuente, Rafael el Gallo, Anatoli Karpov, Juan Peset… Així com a les places de Sant Joan, Doctor Juan Alonso, Petanca, País Valencià, Sant Francesc de Paula, Vicent Andrés Estellés, Enric Soler Godés, Montevideo, Montealegre i Havana Vella. A més a més, també es renovarà als carrers de Miguel Hernández, Mariano Benlliure i part de Juan XXIII.

 

«Xirivella es va adherir al Pacte d’Alcaldies per la lluita contra el canvi climàtic en juliol del 2010, i així ho demostrem dia a dia, amb este tipus d’actuacions que ens ajuden a complir el compromís que el consistori va adquirir a reduir les emissions al municipi en un 40% l’any 2030», conclou Ricard Barberà, alcalde de Xirivella.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella.

 

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments