InicioHorta Sud VALCatarroja-VALServeis socials de Catarroja es multiplica per a atendre les noves necessitats...

Serveis socials de Catarroja es multiplica per a atendre les noves necessitats de la població

Serveis Socials de l’Ajuntament de Catarroja multiplica el seu treball durant aquests dies adaptant-se a les noves necessitats de la població durant la crisis provocada pel COVID19. Conscients de la seua tasca fonamental en aquests dies, en els quals, les famílies mes vulnerables poden patir més els estralls del virus, el servei continua a ple rendiment, seguint les mesures de seguretat necessàries.

 

D’una banda, s’ha contactat amb NOVAEDAD (empresa que ofereix el servei d’Ajuda a domicili) per a garantir el servei, prendre les mesures adequades i i activar el protocol de coordinació amb l’empresa front situacions irregulars o sobrevingudes. Aquest procediment s’ha establit també per als serveis del major i Menjar a Casa.

 

També s’està realitzant un seguiment telefònic amb tota les persones usuàries del SAD en situació de vulnerabilitat. D’igual forma, també s’està en continu seguiment a les persones sense SAD, ni grau reconegut de dependència que es troben en situacions sense xarxa de suport familiar i es valoren com a població vulnerable per la seua edat o problemàtica. Finalment, en aquest camp, s’està monitoritzant a totes les persones dependents amb cuidadors professionals en situació de vulnerabilitat.

 

D’aquesta forma, els canals d’atenció a les persones continuen en tots els àmbits, oferint servei telefònic i valoració d’aquelles unitats de convivència que presenten una situació de necessitat. En aquest sentit, s’ha posat en marxa un telèfon d’assistència psicològic per a moments delicats.

 

Recordar també que, en aquesta situació de crisi és fonamental realitzar un seguiment de casos amb mesures de protecció, dependents de Conselleria en situació de vulnerabilitat i amb expedient obert. Així com en matèria de infància, casos de risc o desprotecció infantil i com no podia ser d’una altra forma, seguiment de casos de víctimes de violència de gènere en els quals el servei contínua realitzant les valoracions de risc o vulnerabilitat.

 

En un altre àmbit, serveis socials està en coordinació amb els centres educatius per a gestionar la beca de menjador als casos vulnerables on no arriba la beca de menjador de Conselleria.

 

Finalment, des de Serveis Socials s’està sent canalitzador de la solidaritat de centenars de veïnes i veïns de Catarroja. Per això s’està treballant en l’estudi de creació d’una xarxa d’ajuda, col·laboració i voluntariat per a la realització de tasques sobrevingudes a la crisi del COVID19 amb coordinació amb el Centre de Salut. En el cas de ser necessària l’ajuda ciutadana es comunicarà pels canals oficials.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments