InicioNou Torrentí VALTorrent-VALTorrent, 100% transparent

Torrent, 100% transparent

L’organització no governamental Transparència Internacional Espanya va presentar, el passat 7 de juliol, els Resultats de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (*ITA), en el qual la ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d’entre els 110 més grans, que complix amb el 100% de transparència. A més és l’únic de tota la província de valència que aconseguix aquesta posició; i respecte a la Comunitat Valenciana, solament ho aconseguixen Torrent i Alacant. 

El regidor de Transparència, Alfred Costa, ha assenyalat la importància d’aconseguir aquest percentatge de transparència per a la ciutat. «I aquest compromís amb la transparència ho traslladem a tot el teixit associatiu veïnal, cultural o festiu. És importantíssima la cultura de la cogestió dels recursos públics municipals. Que existisca corresponsabilitat implica de manera inequívoca a tota la ciutadania en la presa de decisions, no solament per saber amb anticipació les prioritats dels usuaris a través de consultes eficaces, sinó a fer-los copartícips durant el desenvolupament d’aquestes accions siguen urbanístiques, culturals, educatives, esportives o socials», ha assenyalat Costa. 

En aquesta sisena edició de l’Índex, s’han avaluat un conjunt integrat de 80 indicadors relatius a les sis àrees de transparència: Transparència activa i Informació sobre la Corporació municipal; Relacions amb els ciutadans i la societat, i participació ciutadana; Transparència economicofinancera; Transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; Transparència en matèries d’Urbanisme, obres públiques i medi ambient; i Dret d’accés a la informació. 

En el primer informe, realitzat l’any 2008, Torrent aconseguia la mitjana de 50% de transparència; una xifra que ha pujat considerablement en els últims anys. A més, els ítems de transparència s’han endurit en els últims anys, la qual cosa és més difícil aconseguir el 100%. «El treball realitzat per aquest equip de govern ha aconseguit situar a Torrent entre les ciutats espanyoles més transparents. Som una ciutat més moderna, més propera amb els ciutadans i ciutadanes, i que compleix amb tots els indicadors de transparència a causa d’una bona eficàcia de la gestió», ha destacat el regidor de l’àrea Recursos i Modernització, Andrés Campos. 

Les 25 ciutats que compleixen el 100% de transparència en tots els indicadors són: Torrent, Alacant, Alcobendas, Baracaldo, Barcelona, Bilbao, Getxo, Gijón, Girona, Huelva, Jerez, Las Palmas, Les Fregues, León, Lleida, Logronyo, Madrid, Manresa, Oviedo, Pozuelo de Alarcón, Sant Cristóbal de la Llacuna, Soria, Terrassa, Torrejón d’Ardoz, i Vitòria. A més, l’informe assenyala que només un 44% dels municipis no aconseguix el 90%, i la mitjana ha obtingut el 89,7%. Pot consultar-se tota la informació i l’informe en el següent enllaç: http://transparencia.org.es/ita-2017/

 

Informa Nou Horta. Torrent

RELATED ARTICLES

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

- Advertisment -

ultimas noticias

comercio

comercio

Recent Comments